Wakeboard pályák

Wakeboard pálya

Kötélpálya-vontatású wakeboard és vizisí pályák

A helység és a wakeboard pálya neve A pálya hossza és alakja
Balatonfüred Füred kemping 1 km hosszú, négyszög alakú pálya
Balatonfűzfő Föveny Strand 2 oszlopos wakeboard pálya
Budakalász Omszki tó 800 m-es ötszög alakú pálya
Dunaharaszti Univerzum Kemping 824 m-es négyszög alakú pálya
Gyömrő Tótfürdő 2 oszlopos wakeboard pálya
Győr Ikrényi tó 800 m-es négyszög alakú pálya
Hejőkeresztúr Hejő tó, Vice Beach A 4 oszlopos pálya 820 m-es, a 2 oszlopos 230 m-es
Kecskemét Ride Cable 788 m-es ötszög alakú pálya
Nyíregyháza Levelek-strand 800 m-es ötszög alakú pálya
Siófok Bamboo Sziget 1 km-es ötszög alakú pálya
Szeged Suncity Ötszög alakú wakeboard pálya
Velence Strand utca 800 m-es ötszög alakú pálya
Vonyarcvashegy Keszthelyi-öböl 830 m-es ötszög alakú pálya

Motorcsónak-vontatású wakeboard és vizisí pályák

A helység és a wakeboard pálya neve Vontatás típusa
Abádszalók Tisza-tó, Riviera Vizisport motorcsónak vontatású
Baja Baja Wakeboard motorcsónak vontatású
Délegyháza Palms Beach motorcsónak vontatású
Dunavarsány Waterworld motorcsónak vontatású
Hejőkeresztúr Hejő tó, Vice Beach motorcsónak vontatású
Kál Heves megye (Bánya tó) motorcsónak vontatású

Wakeboard pályák a Balatonon

Wakeboard pálya Balatonfüred

A Balatonon a balatonfüredi volt az első wakeboard pálya. A pálya 1 km hosszúságú és téglalap alakú. A pálya egyik érdekessége, hogy az uralkodó északi szélirány miatt gyakran tükörsima a vízfelület. A vízmélység az indulásnál másfél méter, de sehol nem haladja meg a vízmélység a 3 métert. A pályán lehetőség van wakeboard felszerelés kölcsönzésére is.

Wakeboard pálya Balatonfüzfő

Balatonfűzfőn a Fövenystrandon 2012-ben körülbelül 5-6 millió forintból került megépítésre a kötélpályás wakeboard pálya, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A pálya minden korosztály számára sportos kikapcsolódást nyújt. Segítőkész személyzet várja a kezdő wakeboardosokat is.

Wakeboard pálya Siófok

Siófokon egy 470 négyzetméteres mesterséges szigetet építettek. Itt található az indítóállomás, a wakeboard bolt és kölcsönző, a bárpult és a napágyak is. A pálya 1000 m hosszú, ötszög alakú. A 6,5 hektáros pályán egyszerre 12-en tartózkodhatnak.

Wakeboard pálya Vonyarcvashegy

A Balaton nyugati részén a keszthelyi-öbölben, Vonyarcvashegyen is van lehetőség wakeboardozni. Az ötszögletű 830 m-es pályához egy 200 négyzetméteres napozóstég is tartozik. A pálya teljesen ideális kezdők és profik részére is. A pályabérlet ára tartalmazza a kölcsönzői díjat abban az esetben is ha saját felszerelést hozunk.

Wakeboard és vizisí pályák Magyarországon

Wakeboard pálya Budapest

Budapest határában Budakalászon az Omszki tavon található a 800 méteres gyémántalakú wakeboard pálya. Változatos pályaelemekkel és oktatókkal várják a kezdő és profi ridereket.A kezdők a profi oktatóknak köszönhetően egészen a verseny szintig tanulhatnak csoportos és privát edzéseken is. Büfé, wakeboard shop és szauna is várja a vendégeket.

Wakeboard pálya Velence

A Velencei tavon csak egy wakeboard pálya üzemel. A szabadstrand mellett egy 800 méteres pálya várja a kezdő és a profi wakeboardosokat is. A 11 pályaelem változatossá teszi a pályát. Az pálya elemei: 2 db íves kicker jobbra és balra, egy nagy slider, egy taxi, ezt követi két kis slider, kis rámpa, up-rail, pic-nic table, magyarország legnagyobb balos eleme a Monster, másnéven Lefty, LWA rámpa.

Wakeboard pálya Dunaharaszti

A dunaharaszti wakeboard pálya kábel vontatású, négyszögletű és 824 méter hosszú. A pálya nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas. Itt rendezték a 2005-ös wakeboard világbajnokságot is. A pályán különféle objektumok, slider és kicker elemek is találhatóak. A pályán az oktatás mellett folyamatosan vannak táborok is.

Wakeboard pálya Győr

A kifejezetten wakeboardosoknak tervezett pálya 800 méter hosszúságú és 12 pályaelem található rajta. A wakeboardozás mellett strand, lábtenisz pálya, beach bar és motorcsónakos pálya is várja a kikapcsolódásra vágyókat.