Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség

A szövetség a sportág népszerűsítésére és fejlesztésére törekszik, és az országban a vízisí és wakeboard versenyek szervezéséért felelős.

A szövetség története

A Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség 1996-ban alakult, amikor a sportág Magyarországon még gyerekcipőben járt. Az első években a szövetség célja az volt, hogy népszerűsítse a sportot az országban, és segítsen a sportolóknak a versenyzésre való felkészülésben.

Az MVWSZ 2000-ben lett tagja a Nemzetközi Vízisí és Wakeboard Szövetségnek (IWWF), ami lehetővé tette számukra, hogy részt vegyenek a nemzetközi versenyeken. Azóta a szövetség számos sikert ért el, és számos tehetséges magyar vízisí és wakeboard versenyzőt nevelt ki.

A szövetség céljai

A Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség célja, hogy népszerűsítse a sportot Magyarországon, és segítse a versenyzők fejlődését. Az MVWSZ minden évben szervez versenyeket az ország különböző pontjain, amelyeken a versenyzők különböző korosztályokban mérettethetik meg magukat.

A szövetség az utánpótlás nevelésére is nagy hangsúlyt helyez. Az MVWSZ számos ifjúsági programot szervez, amelyeknek célja, hogy a fiatalok megismerjék a sportot, és segítsenek a tehetséges fiataloknak a fejlődésben.

Az MVWSZ további célja az is, hogy javítsa a sportág infrastruktúráját az országban. A szövetség támogatja a wakeboard parkok és a vízisí pályák fejlesztését, és segít a versenyzőknek a megfelelő körülmények biztosításában.