A Körözés Btk. pontjairól részletesen

Körözés Btk.
Körözés Btk.

Az, aki valamilyen bűncselekményt követett el, a bíróság előállítja. Amennyiben a személy nem vállalja az együttműködést, a Körözés Btk. első paragrafusa szerint körözés rendelhető el ellene. Ez egészen addig érvényben van, amíg a személyt meg nem találták. Ha Ön ellen körözést adtak ki, minél előbb forduljon ügyvédhez.

A Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján részletes leírást talál az eset meghatározásáról. Ez segítségére lehet. Például, ha nem tudja, hol keresse az erről szóló jogszabályt. Ez egyszerű, de pontos összefoglalása annak. Azonban az ügyvédet nem helyettesíti.

Mivel minden eset más és más, érdemes felkeresnie egy tapasztalt büntetőjogászt. Az Ön feladata a helyzet pontos ismertetése. Az ügyvéd innen el tud indulni a megoldás felé. Ezért nagyon fontos, hogy részletesen számoljon be a történtekről. Az együttműködés megkönnyíti és felgyorsítja az ügyintézést.

A Körözés Btk. kimondja, hogy a rendőrség kihallgathatja, igazoltathatja a hozzátartozóit. Egy ügyvéd segítségével tisztázhatja, Önnek és családjának milyen jogai vannak. Egy ilyen esetben kulcsfontosságú, hogy ez minél előbb megtörténjen. Ugyanis így elkerülheti a további problémákat. A Vidákovics Ügyvédi Iroda weboldalán minden segítséget megtalál.